fbpx

Behöver du mattvätt?

Vi kan mattvätt och kemtvätt

Behöver du mattvätt?​

Vi kan mattvätt och kemtvätt

Lämna matta till kemtvätt eller hembesök?

Vilket är egentligen det bästa?

Något av det mest anmärkningsvärda som skiljer oss från en vanlig kemtvätt är att vi har specialiserat oss på tvätt av just mattor och möbler. Vi utför inga andra tvätteri-tjänster, vilket innebär att vi lägger allt fokus på endast detta.

Med stor sannolikhet är det en av anledningarna till våra fantastiska resultat.

Mattvätt hemma. Vi ger dig ett enklare alternativ.

Önskar du att få mattvätt hemma?  Nu slipper nu vänta i veckor på att få tillbaka mattan från kemtvätt. Äntligen år behöver du inte längre lämna matta till kemtvätt. När mattan är smutsig och behöver tvättas, vi kommer vi till dig istället. Vi har all utrustning med och inga förberedelser krävs av dig.

Läs gärna va hundratals andra tycker om vår mattvätt

Fläckborttagning matta

Resultat före och efter Mattvätt

Att ta bort fläckar på matta kan vara svårt utan utan rätt redskap, kunskap och fläckborttagningsmedel. Vi anpassar mattvätten efter materialet på din matta och de fläckar som finns. I de flesta fall försvinner fläckar helt, även om de suttit under lång tid. Fläckar som kan vara svåra att få bort är vissa typer utav målarfärg, olja, och missfärgningar från andra textila material. Välkommen att ringa till oss eller skicka bilder om du känner dig osäker.

Självklart måste pris på mattvätt hemma ställas i relation till vad det skulle kosta att  lämna mattan till kemtvätt eller andra tänkbara alternativ.

De flesta blir förvånade över hur prisvärt det är att tvätta matta hemma. Eftersom du utnyttjar Rut-avdraget vid mattvätt hemma är priset på mattvätt oftast betydligt lägre än när du lämnar mattan till kemtvätt.

Dessutom är det mycket smidigare för dig som kund.

Vi har kortterminal med oss och du kan därför enkelt betala för mattvätten i samband med vårt besök.

Att hyra mattvätt är relativt enkelt. Det som dock är svårare är att veta vilken typ av mattvättmaskin och fläckborttagningsmedel som passar för din matta.

Risken är stor att du skadar mattan om du tvättar den på fel sätt. för att hyra mattvätt bör du därför ha en viss materialkunskap och läst tvättrådet på mattan noggrant.

Det finns risk för blekning och permanent missfärgning om tvätten utförs på fel sätt.

Det är oerhört viktigt att rengöra en äkta matta och avlägsna den smuts som samlas i mattans botten.

Att tvätta en äkta matta är inte som att tvätta en vanlig syntetisk matta. Det medför en risk för färgfällning om tvätten utförs felaktigt.

När vi tvättar äkta mattor är vi alltid extra noggranna med vilka mattschampon och fläckborttagningsmedel som används.

Eftersom många äkta mattor är naturfärgade tål de inte starka kemikalier, därför använder vi endast naturliga mattschampon vid tvätt av ullmattor.

Vårt schampo innehåller dessutom lanolin (fårullsfett) som ger tillbaka  ullmattan sin naturliga lyster och håller den skyddad.

Akut Mattvätt ?

När olyckan är ett faktum vill de flesta få hjälp snabbt, väldigt snabbt! Vi kan oftast erbjuda Mattvätt inom 24 timmar. Vid akutbokning tillkommer 350kr. Dessa tider erbjuds utöver ordinarie lediga tider.

Prislista för privatpersoner

Smidiga betallösningar

Betala med kort i samband med besöket

Betala med swish i samband med besöket

Betala med faktura efter besöket. OBS! Önskas betalning med faktura måste detta meddelas i samband med bokning.

Kortbetalning – Swishbetalning – Faktura

Vi har högsta betyg baserat på Hundratals recensioner.

Annika Stedner
Annika Stedner
Läs mer
Har precis fått en rejäl storstädning hemma där Möbelrent fixat mattor, soffa, fåtöljer och säng så de är rena, fina och i skick som nya igen. Kan varmt rekommendera denna firma. De är proffsiga, noggranna och mycket serviceminded. Jag är supernöjd!
Linda Nyberg
Linda Nyberg
Läs mer
Tusen tack för ett underbart fint bemötande och mkt bra arbete med mina föräldrars mattor 🙂garanterat återkommande kunder.. 🙂
Annika Stedner
Annika Stedner
Läs mer
Jag anlitade möbelrent för rengöring av två fläckiga mattor. Resultatet blev över förväntan, och de passade även på att rengöra vår säng när de var här! Så lätt och smidigt att det görs i ditt eget hem och till ett bra pris. Punktliga, professionella och fantastiska trevliga. Kan varmt rekommenderas!
Rima Issa
Rima Issa
Läs mer
Gud jag tappade hoppet på mina soffor testade alla metoder men Möbelrent har verkligen uppfyllt min dröm kan man säga och gjorde sin magiska jobbet stort tack för allt ni är guld värda ..jag rekommenderar starkt utan tvekan.
Madeleine Englund
Madeleine Englund
Läs mer
Super nöjda med arbetet och mycket trevlig personal och proffsiga tusen tack
Helena Bang
Helena Bang
Läs mer
Möbelrent var hos oss idag, de kom med kort varsel och lämnade oss med ett perfekt resultat, inga fläckar kvar och kändes väldigt fräscht efteråt, vi är supernöjda med resultatet 👍 kan starkt rekommendera Mönelrent.
N. Jonas Englund
N. Jonas Englund
Läs mer
Vi fick en ny säng! Snabbt, effektivt och framförallt rent - utan obehagliga kemikalier. Kom dessutom före utsatt tid, vilket man inte är bortskämd med.
Sandy Adam
Sandy Adam
Läs mer
Alltså TACK för att ni ställde upp med en väldigt liten marginal av tid! Ringde i dag klockan 0800 och fick ett jätte trevligt bemötande av en kvinna och inte nog med det så var det fullbokat och killen som fixade min vackra fotölj valde att komma omgående fast fullbokad dag!!! Fick min fläckiga fotölj som hade kommit något på att bli som ny! Starkt rekommendera detta! Kommer givetvis tillbaka
Ulrika Wester
Ulrika Wester
Läs mer
Väldigt bra bemötande o proffsigt arbete av Wael. Rengjorde vår soffa samt gjorde rent våra sängar också fast vi inte bokat det innan . Kommer att återkomma
Anders Holmquist
Anders Holmquist
Läs mer
Kan verkligen rekommendera Möbelrent. Resultatet efter tvättning av mattor blev strålande. I tillägg ett väldigt trevligt bemötande.
Anna Lakander
Anna Lakander
Läs mer
Gick snabbt och smidigt att boka. Proffsigt bemötande och mattan blev som ny. Sängen känns ren och fräsch. Trevlig och proffsigt från början till slut. Kommer absolut höra sv mig igen.
Föregående
Nästa

Mattvätt Privatkund

Hur tvättar man en matta?

Med modern utrustning kan vi tvätta en matta i normalstorlek på under en timma, du behöver inte själv förbereda någonting. Om du vill tvätta flera mattor samtidigt går det ännu snabbare eftersom mattvättmaskiner och  utrustning redan är upplockat. Vi avsätter alltid mer tid än vad arbetet beräknas ta, därför hinner vi oftast tvätta något mer än vad du i förväg bokat om du önskar att tvätta något mer.

Mattvätt Företagskund

Vi hjälper små och stora företag och föreningar med mattvätt. Både av heltäckningsmattor och lösa mattor. Vi erbjuder smidiga lösningar där vi kan utföra arbete efter kontors tid om så önskas. Vi kommer gärna ut på ett kostnadsfritt besök och lämnar prisförslag på de mattor ni vill tvätta.

Mattvätt Pris

Vad kostar mattvätt?

Hos en vanlig kemtvätt varierar priset på mattvätt  beroende på mattans material. Hos oss är priset på mattvätt i hemmet är lägre än vad de flesta tror. Kostnaden varierar mellan 79kr-139kr/m² efter Rut-avdrag. Dessutom har vi kostnadsfri milersättning när du beställer mattvätt.

Med andra ord, behöver inte vara dyrt att hålla mattorna rena. Nedan ser du exakta priser och olika betalningsalternativ vid mattvätt och mattrengöring.

Att hyra mattvätt är relativt enkelt. Det som är svårare är att veta vilken typ av mattvättmaskin och fläckborttagningsmedel som passar att hyra för just din matta. Risken är stor att du skadar mattan om du tvättar den på fel sätt. för att hyra mattvätt bör du därför ha en viss materialkunskap och läsa tvättrådet på mattan noggrant. Det finns risk för blekning och permanent missfärgning om tvätten utförs på fel sätt så var försiktig.

Det är oerhört viktigt att rengöra en äkta matta. Att  avlägsna den smuts som samlas i mattans botten är ett måste för att bevara en äkta matta. Att tvätta en äkta matta är inte som att tvätta en syntetisk matta, risk för färgfällning finns om tvätten utförs felaktigt. När vi tvättar äkta mattor och ull mattor är vi alltid extra noggranna med vilka mattschampon och fläckborttagningsmedel som används. Eftersom många äkta mattor är naturfärgade tål de inte starka kemikalier, därför använder vi endast naturliga mattschampon  speciellt anpassade för tvätt av ull mattor.

Vårt schampo innehåller dessutom lanolin (fårullsfett) som ger tillbaka din ull mattan sin naturliga lyster och håller den skyddad.

Olika typer av mattvätt

Hur tvättar man en matta?

Det finns många alternativ på hur man tvättar en matta. Vi kan tvätta de flesta mattor. Vanligaste tvätteriformerna är: Plantvätta matta, ångtvätta matta, eller att skum tvätta matta, men det finns fler metoder.

Slutligen, hur tvättar man en matta? Det finns inget generellt svar eftersom mattvätten måste anpassas till olika mattor och material.

Bli av med fläckarna idag

Hembesök mattvätt

Skriv till oss

Vi svarar vanligtvis inom två timmar

Boka online

Beställ mattvätt möbeltvätt och madrasstvätt direkt online.

Offertförslag

Beskriv vad ni behöver hjälp med

Smidiga betallösningar

Betala med kort i samband med besöket

Betala med swish i samband med besöket

Betala med faktura efter besöket. OBS! Önskas betalning med faktura måste detta meddelas i samband med bokning.

Kortbetalning – Swishbetalning – Faktura