Mattvätt som gör din matta som ny igen - MöbelRent

Behöver du mattvätt?​

Vi kan mattvätt och kemtvätt

Lämna matta till kemtvätt eller hembesök?

Vilket är egentligen det bästa?

Något av det mest anmärkningsvärda som skiljer oss från en vanlig kemtvätt är att vi har specialiserat oss på tvätt av just mattor och möbler. Vi utför inga andra tvätteri-tjänster, vilket innebär att vi lägger allt fokus på endast detta.

Med stor sannolikhet är det en av anledningarna till våra fantastiska resultat.

Vi ger dig ett enklare alternativ för mattvätt hemma

Önskar du att få mattvätt hemma?  Nu slipper du vänta i veckor på att få tillbaka mattan från kemtvätt. Äntligen behöver du inte längre lämna matta till kemtvätt. När mattan är smutsig och behöver tvättas, kommer vi till dig istället. Vi har all utrustning med oss till dig och inga förberedelser krävs av dig.

Högst betyg baserat på hundratals recensioner

Priser

Icon

Möbeltvätt

Icon

Sängtvätt

Icon

Mattvätt


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mobelre1/public_html/wp-content/plugins/sunbird-blocks/blocks/price-list/price-list.php on line 47
7-sits soffa och större 1399 kr
6-sits soffa 1299 kr
5-sits soffa 1099 kr
4-sits soffa 949 kr
3-sits soffa 849 kr
2-sits soffa 699 kr
Fåtölj 399 kr
Fotpall 289 kr
Stolsits 119 kr
Vändbar sittdyna 89-110 kr
Enstaka dynor och armstöd Kontakta oss för offertförslag
Skatteverket tillåter inte längre rutavdrag på matt eller möbeltvätt.
Kingsize säng 699 kr
Dubbelmadrass / Dubbelsäng 599 kr
Enkelmadrass / Enkelsäng 349 kr
Barnsäng/vagga 199 kr
Sänggavel dubbelsäng 349 kr
Sänggavel enkelsäng 249 kr
Vid tvätt av vändbar madrass tillkommer 99 kr för enkelmadrass / 199 kr för dubbelmadrass
Skatteverket tillåter inte längre rutavdrag på matt eller möbeltvätt.
Matta i trappa 139 kr/m²
Kina, Rya, Ull, Äkta 119 kr/m²
Övriga lösa mattor 119 kr/m²
Plastmatta 79 kr/m²
Heltäckningsmatta 20-30/m² 99 kr/m²
Heltäckningsmatta 30-50/m² 89 kr/m²
Heltäckningsmatta över 50m² Kontakta oss
Skatteverket tillåter inte längre rutavdrag på matt eller möbeltvätt.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mobelre1/public_html/wp-content/plugins/sunbird-blocks/blocks/price-list/price-list.php on line 87

Akut mattvätt?

När olyckan är ett faktum vill de flesta få hjälp snabbt, väldigt snabbt! Vi kan oftast erbjuda mattvätt inom 24 timmar. Vid akutbokning tillkommer 350kr.

Contact banner icon

Såhär går det till

1

Välj din kommun

Välj din kommun och kryssa i vad du vill tvätta. Du omdirigeras sedan till vår bokningssida, detta kan ta några sekunder.

2

Välj en ledig tid

Inne på bokningssidan ser du en kalender som visar tillgängliga tider i den kommun du valt. Välj en tid som passar dig.

3

Fyll i dina uppgifter

Fyll i dina kontaktuppgifter och vad du vill tvätta. Vill du tvätta flera saker på samma besök så skriver du detta. Slutligen bekräftar du bokningen.

Boka online

Mattvätt privatkund

Hur tvättar man en matta?

Med modern utrustning kan vi tvätta en matta i normalstorlek på under en timma, du behöver inte själv förbereda någonting. Om du vill tvätta flera mattor samtidigt går det ännu snabbare eftersom mattvättmaskiner och  utrustning redan är upplockat. Vi avsätter alltid mer tid än vad arbetet beräknas ta, därför hinner vi oftast tvätta något mer än vad du i förväg bokat om du önskar att tvätta något mer.

Mattvätt företagskund

Vi hjälper små och stora företag och föreningar med mattvätt. Både av heltäckningsmattor och lösa mattor. Vi erbjuder smidiga lösningar där vi kan utföra arbete efter kontorstid om så önskas. Vi kommer gärna ut på ett kostnadsfritt besök och lämnar prisförslag på de mattor ni vill tvätta.

Vanliga frågor & svar

Vad kostar mattvätt?

Hos en vanlig kemtvätt varierar priset på mattvätt beroende på mattans material. Hos oss är priset på mattvätt i hemmet lägre än vad de flesta tror. Kostnaden varierar mellan 79kr-139kr/m². Dessutom har vi kostnadsfri milersättning när du beställer mattvätt.

Med andra ord, det behöver inte vara dyrt att hålla mattorna rena. Nedan ser du exakta priser och olika betalningsalternativ vid mattvätt och mattrengöring.

Hyra mattvätt

Att hyra mattvätt är relativt enkelt. Det mer komplexa är att veta vilken typ av mattvättmaskin och fläckborttagningsmedel som passar att hyra för just din matta. Risken är stor att du skadar mattan om du tvättar den på fel sätt. för att hyra mattvätt bör du därför ha en viss materialkunskap och läsa tvättrådet på mattan noggrant. Det finns risk för blekning och permanent missfärgning om tvätten utförs på fel sätt så var försiktig.

Tvätta ullmatta och äkta matta

Det är oerhört viktigt att rengöra en äkta matta. Att  avlägsna den smuts som samlas i mattans botten är ett måste för att bevara en äkta matta. Att tvätta en äkta matta är inte som att tvätta en syntetisk matta, risk för färgfällning finns om tvätten utförs felaktigt. När vi tvättar äkta mattor och ull mattor är vi alltid extra noggranna med vilka mattschampon och fläckborttagningsmedel som används. Eftersom många äkta mattor är naturfärgade tål de inte starka kemikalier, därför använder vi endast naturliga mattschampon som är speciellt anpassade för tvätt av ullmattor och äkta mattor.

Vårt schampo innehåller dessutom lanolin (fårullsfett) som ger tillbaka din ullmatta sin naturliga lyster och håller den skyddad.

Hur tvättar man en matta?

Det finns många alternativ på hur man tvättar en matta, vii kan tvätta de flesta mattor. Vanligaste tvättformerna är: plantvätta matta, ångtvätta matta, eller att skumtvätta matta, men det finns fler metoder. Det finns inget generellt svar eftersom mattvätten måste anpassas till olika mattor och material.