Behöver du mattvätt?

Vi kan mattvätt och kemtvätt

 • Fast pris på mattvätt, kostnadsfri milersättning
 • Tvätt av handknutna mattor och heltäckningsmattor.
 • Utmärkt betyg av hundratals kunder

Behöver du mattvätt?​

Vi kan mattvätt och kemtvätt

 • Fast pris på mattvätt, kostnadsfri milersättning
 • Tvätt av handknutna, maskinknutna och heltäckningsmattor.
 • Utmärkt betyg av våra kunder

Tvätta matta hemma eller lämna matta till kemtvätt?

Nu behöver du aldrig mer släpa mattan till kemtvätt

Lämna matta till kemtvätt eller hembesök. Vad är skillnaden?

Vilket är egentligen det bästa? Något av det mest anmärkningsvärda som skiljer oss från en vanlig kemtvätt är att vi har specialiserat oss på tvätt av mattor och möbler. Vi utför inga andra tvätteri-tjänster, vilket innebär att vi lägger allt fokus på endast dessa saker.

Med stor sannolikhet är det en av anledningarna till våra fantastiska resultat.

Mattvätt hemma. Vi ger dig ett enklare och tryggare alternativ

Önskar du att få mattvätt hemma?  Nu slipper nu vänta i veckor på att få tillbaka mattan från kemtvätt. Äntligen år behöver du inte längre lämna matta till kemtvätt. När mattan är smutsig och behöver tvättas, vi kommer vi till dig istället. Vi har all utrustning med och inga förberedelser krävs av dig.

Läs gärna va hundratals andra tycker om vår mattvätt

Fläckborttagning matta

Resultat före och efter Mattvätt

Att ta bort fläckar på matta kan vara svårt utan rätt kunskap. Vi anpassar alltid mattvätten efter materialet på din matta och de fläckar som finns. I de allra flesta fall försvinner fläckar helt, utan större problem. Fläckar som kan vara svåra att få bort är vissa typer utav målarfärg, olja, och missfärgningar från andra textila material. Välkommen att ringa till oss eller skicka bilder om du känner dig osäker.

Skriv till oss

Självklart måste pris på mattvätt hemma ställas i relation till vad det skulle kosta att  lämna mattan till kemtvätt eller andra tänkbara alternativ.

De flesta blir förvånade över hur prisvärt det är att tvätta matta hemma. Eftersom du utnyttjar Rut-avdraget vid mattvätt hemma är priset på mattvätt oftast betydligt lägre än när du lämnar mattan till kemtvätt.

Dessutom är det mycket smidigare för dig som kund.

Vi har kortterminal med oss och du kan därför enkelt betala för mattvätten i samband med vårt besök.

Att hyra mattvätt är relativt enkelt. Det som dock är svårare är att veta vilken typ av mattvättmaskin och fläckborttagningsmedel som passar för din matta.

Risken är stor att du skadar mattan om du tvättar den på fel sätt. för att hyra mattvätt bör du därför ha en viss materialkunskap och läst tvättrådet på mattan noggrant.

Det finns risk för blekning och permanent missfärgning om tvätten utförs på fel sätt.

Det är oerhört viktigt att rengöra en äkta matta och avlägsna den smuts som samlas i mattans botten.

Att tvätta en äkta matta är inte som att tvätta en vanlig syntetisk matta. Det medför en risk för färgfällning om tvätten utförs felaktigt.

När vi tvättar äkta mattor är vi alltid extra noggranna med vilka mattschampon och fläckborttagningsmedel som används.

Eftersom många äkta mattor är naturfärgade tål de inte starka kemikalier, därför använder vi endast naturliga mattschampon vid tvätt av ullmattor.

Vårt schampo innehåller dessutom lanolin (fårullsfett) som ger tillbaka  ullmattan sin naturliga lyster och håller den skyddad.

behöver du akut hjälp?
 • 010- 207 07 06

När olyckan är ett faktum vill de flesta få hjälp snabbt, väldigt snabbt! Vi kan oftast erbjuda mattrengöring inom 24 timmar. Vid akutbokning tillkommer 350kr. Det är en fördel att inte vänta med fläckborttagning på mattor, eftersom fläckarna sätter sig. Om olyckan varit framme är det bästa att kontakta oss via telefon.

Dessa tider syns inte på vår onlinebokning utan erbjuds utöver ordinarie lediga tider.

Prislista för privatpersoner

 • Sängtvätt
 • Möbeltvätt
 • Mattvätt

Betala med kort i samband med besöket

Betala med swish i samband med besöket

Betala med faktura efter besöket. OBS! Önskas betalning med faktura måste detta meddelas i samband med bokning.

Kortbetalning – Swishbetalning – Faktura

Vi har högsta möjliga betyg baserat på hundratals recensioner.

Linda Nyberg
Linda Nyberg
Läs mer
Tusen tack för ett underbart fint bemötande och mkt bra arbete med mina föräldrars mattor 🙂garanterat återkommande kunder.. 🙂
Rima Issa
Rima Issa
Läs mer
Gud jag tappade hoppet på mina soffor testade alla metoder men Möbelrent har verkligen uppfyllt min dröm kan man säga och gjorde sin magiska jobbet stort tack för allt ni är guld värda ..jag rekommenderar starkt utan tvekan.
Madeleine Englund
Madeleine Englund
Läs mer
Super nöjda med arbetet och mycket trevlig personal och proffsiga tusen tack
Helena Bang
Helena Bang
Läs mer
Möbelrent var hos oss idag, de kom med kort varsel och lämnade oss med ett perfekt resultat, inga fläckar kvar och kändes väldigt fräscht efteråt, vi är supernöjda med resultatet 👍 kan starkt rekommendera Mönelrent.
N. Jonas Englund
N. Jonas Englund
Läs mer
Vi fick en ny säng! Snabbt, effektivt och framförallt rent - utan obehagliga kemikalier. Kom dessutom före utsatt tid, vilket man inte är bortskämd med.
Sandy Adam
Sandy Adam
Läs mer
Alltså TACK för att ni ställde upp med en väldigt liten marginal av tid! Ringde i dag klockan 0800 och fick ett jätte trevligt bemötande av en kvinna och inte nog med det så var det fullbokat och killen som fixade min vackra fotölj valde att komma omgående fast fullbokad dag!!! Fick min fläckiga fotölj som hade kommit något på att bli som ny! Starkt rekommendera detta! Kommer givetvis tillbaka
Ulrika Wester
Ulrika Wester
Läs mer
Väldigt bra bemötande o proffsigt arbete av Wael. Rengjorde vår soffa samt gjorde rent våra sängar också fast vi inte bokat det innan . Kommer att återkomma
Anders Holmquist
Anders Holmquist
Läs mer
Kan verkligen rekommendera Möbelrent. Resultatet efter tvättning av mattor blev strålande. I tillägg ett väldigt trevligt bemötande.
Anna Lakander
Anna Lakander
Läs mer
Gick snabbt och smidigt att boka. Proffsigt bemötande och mattan blev som ny. Sängen känns ren och fräsch. Trevlig och proffsigt från början till slut. Kommer absolut höra sv mig igen.
Annika Stedner
Annika Stedner
Läs mer
Har precis fått en rejäl storstädning hemma där Möbelrent fixat mattor, soffa, fåtöljer och säng så de är rena, fina och i skick som nya igen. Kan varmt rekommendera denna firma. De är proffsiga, noggranna och mycket serviceminded. Jag är supernöjd!
Annika Stedner
Annika Stedner
Läs mer
Jag anlitade möbelrent för rengöring av två fläckiga mattor. Resultatet blev över förväntan, och de passade även på att rengöra vår säng när de var här! Så lätt och smidigt att det görs i ditt eget hem och till ett bra pris. Punktliga, professionella och fantastiska trevliga. Kan varmt rekommenderas!
Föregående
Nästa

Mattvätt Privatkund

Hur tvättar man en matta?

Med moderna maskiner kan vi på under en timma tvätta en matta i normalstorlek, du behöver inte själv förbereda någonting. Om du vill tvätta flera mattor samtidigt går det ännu snabbare eftersom mattvättmaskiner och annan utrustning redan är upplockat. Vi avsätter alltid mer tid än vad arbetet beräknas ta, därför hinner vi oftast tvätta något mer än vad du i förväg bokat.

Boka mattvätt online

Mattvätt Företagskund

Vi hjälper små och stora företag och föreningar med mattvätt av både heltäckningsmattor och lösa mattor. Vi erbjuder smidiga lösningar där vi kan utföra arbete efter kontortstid om så önskas. Vi kommer gärna ut på ett kostnadsfritt besök och lämnar prisförslag på det ni vill tvätta.

Offertförslag

Mattvätt Pris

Vad kostar mattvätt?

Hos en vanlig kemtvätt varierar priset på mattvätt kraftigt beroende på mattans material. Priset på mattvätt i hemmet är lägre än vad de flesta tror. Kostnaden varierar mellan 99kr-119kr/m² efter Rut-avdrag. Dessutom har vi kostnadsfri milersättning när du beställer mattvätt.

Med andra ord, behöver inte vara dyrt att hålla mattorna rena. Nedan ser du exakta priser och olika betalningsalternativ vid mattvätt.

Att hyra mattvätt är relativt enkelt. Det som dock är svårare är att veta vilken typ av mattvättmaskin och fläckborttagningsmedel som passar för din matta. Risken är stor att du skadar mattan om du tvättar den på fel sätt. för att hyra mattvätt bör du därför ha en viss materialkunskap och läst tvättrådet på mattan noggrant. Det finns risk för blekning och permanent missfärgning om tvätten utförs på fel sätt.

Det är oerhört viktigt att rengöra en äkta matta och avlägsna den smuts som samlas i mattans botten. Att tvätta en äkta matta är inte som att tvätta en vanlig syntetisk matta. Det medför en risk för färgfällning om tvätten utförs felaktigt. När vi tvättar äkta mattor är vi alltid extra noggranna med vilka mattschampon och fläckborttagningsmedel som används. Eftersom många äkta mattor är naturfärgade tål de inte starka kemikalier, därför använder vi endast naturliga mattschampon vid tvätt av ullmattor.

Vårt schampo innehåller dessutom lanolin (fårullsfett) som ger tillbaka  ullmattan sin naturliga lyster och håller den skyddad.

Olika typer av mattvätt

Hur tvättar man en matta?

Det finns många alternativ på hur man tvättar en matta. Vi kan tvätta de flesta mattor. Vanligaste tvätteriformerna är: Plantvätta matta, ångtvätta matta, eller att skum tvätta matta, men det finns fler metoder.

Slutligen, hur tvättar man en matta? Det finns inget generellt svar då mattvätten tvätten måste anpassas till olika mattor och material

Företag och förening
 • Helg och kvällsbokningar
 • Kostnadsfritt besök för offertförslag
 • Mattvätt på ert företag
 • Kostnadsfri milersättning
 • Akuttider och snabb service
 • Anpassade tvätterimetoder
 • Kortbetalning, swishbetalning och faktura
 • Bästa betyg baserat på hundratals recensioner
Privatperson
 • Hembesök
 • Kostnadsfri milersättning
 • Fasta priser
 • Akuttider och snabb service
 • Onlinebokning 24/7
 • Rut-avdrag
 • Anpassade tvätterimetoder
 • Kortbetalning, swishbetalning och faktura
 • Bästa betyg baserat på hundratals recensioner​

Bli av med fläckarna idag

Hembesök mattvätt

 • Kostnadsfri milersättning
 • 010-2070706
 • info@mobelrent.se
Boka mattvätt
 • Vanliga frågor - Mattvätt​

Vi anpassar alltid mattvätten när vi gjort en bedömning av din matta och de fläckar som finns. I de allra flesta fall försvinner fläckar helt, utan problem. Fläckar som kan vara svåra att få bort är vissa typer utav: målarfärg, olja, missfärgningar t.e.x. från andra textila material, blekmedel eller solblekning. Välkommen att ringa till oss om du känner dig osäker.

Svaret på frågan är  nej. De flästa material behöver tvättas ibland för att bibehålla ett gott skick. Mattor är inget undantag. En matta som är full med smuts och sand utsätts för kraftigt slitage när du trampar på den. Mattans fibrer nöts snabbare ut om den är smutsig. Mattor behöver tvättas. Vi har erfarenhet av många olika material och gör alltid en bedömning före tvätt. Är mattan i väldigt dåligt skick och vi mot förmodan skulle bedöma att vi inte kan tvätta den betalar du ingenting. Vi har ansvarsförsäkring och som täcker om en skada mot förmodan skulle inträffa i samband med tvätt.

I den bästa av världar önskar vi givetvis att du kontaktar oss så fort du fått en fläck, eftersom att utgångsläget då är idealiskt. Så är oftast inte fallet. Många har haft fläckar under väldigt lång tid innan de tillslut tycker att mattan är så smutsig att den antingen måste slängas eller tvättas! I de flesta fall försvinner fläckar helt även om de suttit under väldigt lång tid.

Tvätten anpassas alltid efter materialet på din matta och vi gör en bedömning på plats hos dig. Vi kan tvätta i stort sett alla slags mattor med undantag för små trasmattor.

I denna fråga är vi försiktiga med att uttala oss. Det är vanligt att vi blir kontaktade först när man försökt ta bort fläckar med alla tänkbara medel och husknep. Tyvärr blir det oftast värre. Det kan göra att fläcken blir inkapslad och svårare för oss att lösa upp därför rekommenderar vi inte detta.

När det gäller djururin, avföring och andra organiska material behövs det i vissa fall en tilläggsbehandling med ett enzymbaserat medel för att bryta ner den starka lukten. Det kostar 150 kr extra. Detta är ett långtidsverkande medel som är biologiskt nedbrytbart och ofarligt. Vi kan inte garantera resultatet men i det flesta fall försvinner lukten helt två till fyra dygn efter mattvätten. kontakta oss gärna om du är osäker.

Mät mattans långsida och kortsida, multiplicera dessa med varandra för att få antal kvm. se exempel

Betalning görs vanligtvis i samband med tvätten vid vårt besök. Vi har kortläsare med oss till dig, du får kvitto och specifikation på plats. Det finns även möjlighet att betala med faktura om du önskar detta. sedvanlig kreditupplysning görs då före besöket.

Vi har ingen minsta debiterning. Du är välkommen att boka tid oavsett hur lite eller mycket du vill tvätta.

Vi har alltid fri milersättning och fast pris. om du inte väljer att lägga till någon extrabehandling tillkommer ingenting utöver det som anges på prislistan.

Du behöver inte själv ansöka om Rut-avdrag, det fixar vi! RUT är en förkortning av Rengöring, Underhåll och Tvätt. Begreppet Rut-avdrag används för att beskriva möjligheten till skatteavdrag för husarbete. Du kan Läsa mer om Rut-avdrag på skatteverkets hemsida.

Du bokar enklast mattvätt via vår onlinebokning. Där kan du se lediga tider i din kommun och boka direkt online. Självklart är du alltid välkommen att ringa till oss om du vill boka via telefon.

Du behöver inte vara hemma under tiden arbetet utförs, men du måste vara på plats innan vi lämnar, vi kan inte ansvara för låsning av din bostad. Du får även en specifikation på arbetet vi utfört samt lämnar dina personuppgifter vid en eventuell ansökan om rut-avdrag.

När du bokar tid får du en bekräftelse på e-post. Om du inte har fått någon bekräftelse är det viktigt att du kontaktar oss. Eftersom bekräftelsen skickas automatiskt hamnar den ibland i skräpposten, kolla skräpposten innan nu kontaktar oss.

Om du behöver avboka/omboka din mattvätt måste detta göras senast 48 timmar före bokad tid för att undvika debitering. Självklart förstår vi att sjukdomar inte är något man kan styra över. Du kan därför boka ett nytt besök utan extra kostnad mot uppvisande av sjukintyg. Besöket måste dock bokas inom 30 dagar.