Möbeltvätt - möbelrent

Möbeltvätt hemma?

Vi hjälper dig med sofftvätt & möbeltvätt

Rengöring på djupet för sofftvätt, soffklädsel och stoppning

En av de viktigaste saker som skiljer oss från en vanlig kemtvätt när det kommer till sofftvätt är att vi tvättar även armstöden, stoppningen och andra delar av soffan som inte är löstagbara. Om du endast tvättar den löstagbara soffklädseln kan det bli en nyansskillnad i jämförelse med resten av soffan.  Att lämna soffklädsel till kemtvätt rengör inte heller på djupet där mycket smuts samlas. Vi lägger allt fokus på tvätt av möbler och mattor, vi utför därför inte andra tvätteri-tjänster,

Med stor sannolikhet är det en av anledningarna till våra fantastiska resultat när vi tvättar soffor.

Professionell möbeltvätt med hembesök

Möbeltvätt är ett bra sätt att värna om både din plånboken och vår planet. Det är också nödvändigt för att behålla möblerna i bra skick länge. Vi kan till och med tvätta möbler där återförsäljaren  inte vågar rekommendera någon form av tvätt.

Eftersom vi har den erfarenhet som krävs för lyckat resultat även på känsliga material ansvarar vi självklart för din möbel i samband med att den tvättas.

Ett exempel är tvätt av Mio möbler. Mio rekommenderar nämligen inte någon form av tvätt. Läs gärna omdömen från kunder som räddat sina Mio soffor genom att anlita oss för möbelrengöring.

Se alla omdömen

Betyg 5 utav 5 baserat av hundratals omdömen.

Google Facebook BokaDirekt TrustPilot

Priser

Icon

Möbeltvätt

Icon

Sängtvätt

Icon

Mattvätt


Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /home/mobelre1/public_html/wp-content/plugins/sunbird-blocks/blocks/price-list/price-list.php on line 47
9-sits soffa 2299 kr
8-sits soffa 2099 kr
7-sits soffa 1899 kr
6-sits soffa 1799 kr
5-sits soffa 1599 kr
4-sits soffa 1399 kr
3-sits soffa 1199 kr
2-sits soffa 949 kr
Fåtölj 549 kr
Fotpall 289 kr
Stolsits 179 kr
Vändbar dyna 89-110 kr
Enstaka dynor och armstöd Kontakta oss
Skatteverket tillåter inte längre rutavdrag på matt eller möbeltvätt.
Kingsize madrass / Säng 799 kr
Dubbelmadrass / Dubbelsäng 699 kr
Enkelmadrass / Enkelsäng 449 kr
Barnsäng/vagga 399 kr
Sänggavel dubbelsäng 499 kr
Sänggavel enkelsäng 399 kr
Vid tvätt av vändbar madrass tillkommer 299 kr för enkelmadrass / 399 kr för dubbelmadrass
Skatteverket tillåter inte längre rutavdrag på matt eller möbeltvätt.
Kina, Rya, Ull, Äkta 139 kr/m²
Övriga lösa mattor 139 kr/m²
Plastmatta 119 kr/m²
Matta i trappa 49kr/steg
Heltäckningsmatta 30-60/m² 119 kr/m²
Heltäckningsmatta 60-90/m² 99 kr/m²
Heltäckningsmatta över 90m² Kontakta oss
Skatteverket tillåter inte längre rutavdrag på matt eller möbeltvätt.

Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /home/mobelre1/public_html/wp-content/plugins/sunbird-blocks/blocks/price-list/price-list.php on line 87

Akut möbeltvätt?

När olyckan är ett faktum vill de flesta få hjälp snabbt, väldigt snabbt! Vi kan oftast erbjuda möbeltvätt inom 24 timmar. Vid akutbokning tillkommer 350kr.

Contact banner icon

Såhär går det till

1

Välj din kommun

Välj din kommun och kryssa i vad du vill tvätta. Du omdirigeras sedan till vår bokningssida, detta kan ta några sekunder.

2

Välj en ledig tid

Inne på bokningssidan ser du en kalender som visar tillgängliga tider i den kommun du valt. Välj en tid som passar dig.

3

Fyll i dina uppgifter

Fyll i dina kontaktuppgifter och vad du vill tvätta. Vill du tvätta flera saker på samma besök så skriver du detta. Slutligen bekräftar du bokningen.

Boka online

Möbeltvätt privatkund

Möbeltvätt är ett samlingsord för många olika tekniker. Vi besiktigar din möbel och de fläckar son finns, därefter väljs rät tvättmetod. Du behöver inte själv förbereda någonting innan vårt besök. Tvätt av en stor 7-sits soffa tar ca 2-3 timmar, vill du tvätta flera möbler samtidigt går det givetvis bra. Vi avsätter alltid mer tid än vad arbetet beräknas ta, därför hinner vi oftast tvätta något mer än vad du i förväg bokat.

Möbeltvätt företagskund

Vi hjälper små och stora företag och föreningar med sofftvätt och möbelrengöring av både tyg och skinnmöbler. Vi erbjuder smidiga lösningar där vi kan utföra arbete efter kontorstid om så önskas. Vi kommer gärna ut på ett kostnadsfritt besök och lämnar prisförslag på de möbler ni vill tvätta.

Vanliga frågor & svar

Tvätta soffa med ångtvätt

Ångtvätt är mer och mer populärt. Det är bra till många saker eftersom du tvättar med endast vatten, utan kemikalier. Att göra ångtvätt på soffa är däremot inte alltid att rekommendera eftersom många textil-soffor inte tål hög värme. Det är stor risk för att soffklädseln krymper, blir missfärgad, eller på annat sätt tar skada av den höga temperaturen.

Vissa soffor är dessutom klädda med plast under soffklädseln, då kan ångtvätt innebära att plasten smälter och soffan blir helt förstörd. Vi använder endast ångtvätt i undantagsfall, då görs en noggrann kontroll av möbelns material innan den tvättas med ånga.

​Tvätta Mio soffa

Tvätta Mio soffa går utmärkt trotts tveksamt tvättråd. Mio soffor är mycket populära och finns i många svenska hem. Självklart blir dessa soffor smutsiga precis som andra möbler. Mio själva har ett möbeltvätt skum som är avsett för enklare rengöring men tar inte bort fläckar och ingrodd smuts.

Att Mio inte rekommenderar någon annan form av möbeltvätt på Mio soffor gör många  kunder oroliga att soffan är förstörd när den blivit smutsig, men så är inte fallet.

Vi tvättar dagligen soffor från Mio och har den erfarenhet som krävs för lyckat resultat! Kolla gärna på våra bilder och läs recensioner från andra som anlitat oss för tvätt av Mio möbler med fantastiskt resultat.

Rengöra skinnsoffa

Rengöring av skinnsoffa och skinnmöbler. Skinnsoffor är ett smart val för dig som har småbarn och djur för att undvika onödiga fläckar. Även skinnmöbler behöver rengöras och infettas för att hålla sig snygga och fräscha.

Om skinnet inte infettas bildas sprickor där smutsen lägger sig och soffan ser inte längre ren ut. Kontakta oss eller boka online för hjälp med rengöring av skinnmöbler.

Möbeltvätt med skumspray

Vissa möbler går att skumtvätta eller tvätta med möbelspray. Detta kan vara ett sätt att fräscha upp er  möbel men ta oftast inte bort fläckar och ingrodd smuts. Många av våra kunder har själva försökt skumtvätta sina möbler utan att lyckas innan de kontaktar oss.

Det kan vara svårt att få en jämn tvätt med spray och skum. Oftast behövs dessa metoder kompletteras med maskinell borstning för att resultatet skall bli lyckat. Det är dessutom väldigt viktigt att tyget sköljs ordentligt efter tvätt för att inte lämna kvar tvättmedelsrester.

Ta bort urinlukt och kiss på din soffa

Kissfläckar på en soffan är inte roligt men tyvärr väldigt vanligt, framför allt hos barnfamiljer. Vi kan ta bort kiss från soffan, vi tvättar även de känsligaste materialen. Vanlig Kemtvätt erbjuder oftast inte sofftvätt, Möbeltvätt eftersom många soffor skadas i samband med maskin tvätt.

Genom att tvätta sofföverdraget försvinner i vissa fall de synliga fläckarna, men kissfläckar är inte ytliga. Tvättas inte soffan på djupet är risken stor att du får en soffa som luktar illa efter ett tag. Urinfläckar på soffan som fått sitta länge är också svårare att få bort. Vi har stor erfarenhet av olika slags soffor och material och anpassar alltid rengöringen.

Detta är med stor sannolikhet en av anledningarna till våra fantastiska resultat när det gäller att ta bort kissfläckar och andra fläckar från soffor och andra möbler.

När det gäller urin, avföring och andra organiska material behövs det i vissa fall en tilläggsbehandling med ett enzymbaserat medel för (att bryta ner den starka lukten). Det kostar 189-378 kr extra. Detta är ett naturligt och långtidsverkande medel, i det flesta fall försvinner lukten helt två till sju dygn efter tvätt.